Horeca heeft het steeds moeilijker

België telt heel wat horecazaken maar deze rendabel uitbaten is niet zo evident. “De horecaondernemer heeft het vandaag de dag ontzettend moeilijk”, geeft Frank De Meulder, Managing Director van Growzer aan. “De witte kassa, personeelskosten en steeds meer wetgeving, winst maken is niet evident. Iets wat ook Unilever merkt. Met verfrissende ideeën en een nieuwe aanpak willen ze de rendabiliteit van de horecazaken verhogen en daar heeft ook Growzer zijn rol in te spelen.”

Growzer en Unilever ondersteunen samen de horecaondernemer

“Bij Unilever staat verantwoordelijkheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen voorop. Niet alleen richting consument, maar ook richting de horecaondernemer.” Sales Manager On Trade bij Unilever Michiel Bleys beschouwt het ondersteunen van horecaondernemers als zijn plicht. Unilever omvormen van leverancier tot business development partner is zijn missie.

Start-up Growzer deelt deze visie en biedt hiervoor een online platform aan voor horecaondernemers die het makkelijk maakt om hun zaak eenvoudig te beheren, online te bestellen, in één oogopslag te zien welke producten het goed doen en de foodcost ervan te beheren. Unilever en Growzer sloten recent een samenwerking af, samen willen ze de horecaondernemer ondersteunen bij het uitbouwen van een rendabele zaak. Een missie die nodig is in een sector die het moeilijk heeft. “Growzer zal ingezet kunnen worden voor het ganse drankenportfolio en niet enkel voor de referenties van Unilever, zodat de horecaondernemer een totaaloverzicht bekomt”, geeft Michiel Bleys, Sales Manager On Trade bij Unilever aan.

Tournée Minérale: een kans

In februari worden de consumenten via Tournée Minérale weer aangezet om een maand geen alcohol te consumeren, een kans die ze bij Growzer en Unilever met beide handen willen grijpen. “Met een uitgelezen aanbod mocktails met Lipton Ice Tea als basis, heeft Unilever het perfecte alternatief voor alcoholische cocktails. Growzer heeft alvast de calculatie gemaakt en blijkt dat je een mooi rendement kan maken op deze mocktails. Zo biedt Tournée Minérale voor horecaondernemers heel wat kansen, die we graag willen ondersteunen”, besluit Frank De Meulder.

Groeiende vraag naar mocktails

Een horecaprofessional kan flink wat marge halen uit de non-alcoholtrend. Steeds meer consumenten kiezen er bewust voor om minder of geen alcohol te drinken. Het is een blijvende trend die zich ook in de toekomst zal doorzetten. Initiatieven zoals Tournée Minérale en de BOB-campagnes zijn een uitdaging maar ook een opportuniteit voor ondernemers.

Meer weten?

Wenst u meer te weten over Growzer en de mogelijkheden? Neem contact op met Frank De Meulder via frank@growzer.beof op het nummer 0472 95 24 81 Ook op www.growzer.be kan je heel wat info vinden.  

Wenst u meer te weten over Lipton mocktails? Ga naarhttps://www.horecabooster.be/mocktails/nl/waar u een volledige mocktailgids kan downloaden met tips en recepten. 

Of bereken de prijs van je Mocktails op https://troeven.growzer.com/foodcost-mocktails-lipton/nl/

Hulp nodig of heb je nog een vraag?

Wij helpen je graag verder! Onze supportmail wordt 24/7 opgevolgd. Onze helpdesk is beschikbaar tijdens onderstaande uren:

Van ma tot vrij van 8u tot 22u
za en zo van 10u tot 18u

Stuur ons een email of bel ons nu

Probeer Growzer gratis en vrijblijvend uit.

Ontdek de troeven