Sterrenchef ziet de meerwaarde van Growzer in

Moeten we Wouter Van der Vieren nog voorstellen? Deze geniale chef wist met zijn eigen restaurant Clandestino een Michelinster te veroveren, ging daarna Piet Huysentruyt bij Likoké in Frankrijk mee aan een ster helpen en vertoefde de afgelopen jaren in de keukens van onder meer Tafelrond in Leuven en de Brabohoeve in Schilde. Een referentie op het vlak van sterrenkeukens dus. Wij gingen met hem in gesprek over de meerwaarde voor Growzer voor chefs en restaurantuitbaters.

Wouter, waar ben je momenteel mee bezig?
Wouter: Ongeveer een jaar geleden heb ik mijn eigen vennootschap Flavor Major opgericht. Daarmee ondersteun ik start-ups en restaurants bij het opstarten en optimaliseren van hun zaak. Ik werk vaak nog effectief mee in de keuken, maar zorg ook voor coaching, geef tips en bekijk de cijfers. Daarnaast ontwikkel ik nog steeds recepturen, onder meer voor voedingsbedrijven en bedenk ik concepten. Af en toe help ik ook op events of bij bevriende (sterren)chefs in de keuken. Een hele boterham, maar dit zie ik me nog heel wat jaren doen. De muren van een restaurant werden me de laatste jaren toch net iets te eng en het was tijd voor wat anders.

Hoe ben jij in Growzer in contact gekomen?
Wouter: Goed 1,5 jaar geleden kwam ik voor het eerst in contact met Growzer via Frank de Meulder, de managing director. Ik was toen aan de slag in de keuken van de Brabohoeve in Schilde en zag er onmiddellijk de meerwaarde van in.

“Growzer legt onmiddellijk de pijnpunten in je restaurant bloot”

En waar ligt de meerwaarde van Growzer juist?
Wouter: In de beginfase deed ik er voornamelijk de kostprijsberekening en productcalculatie’s in. Je bent snel met Growzer weg, maar het is een uitgebreid pakket met heel wat functionaliteiten. Stap per stap het platform integreren is dan ook te bewandelen weg. Je moet niet het volledige platform gebruiken, ook met enkele deelaspecten werken is mogelijk en je plukt er al snel de vruchten van.

“Beginnende restaurants raad ik aan onmiddellijk met Growzer te beginnen”

Ok, en waar gebruik je Growzer nu voor?
Wouter: Startende restaurants raad ik aan onmiddellijk met Growzer te beginnen: meten is weten. Maar ook bij het analyseren van minder draaiende zaken komt Growzer van pas. Het legt de pijnpunten bloot. Je ziet onmiddellijk waar de kosten de pans uit swingen, of je prijszetting goed zit en of je misschien bepaalde gerechten moet herbekijken. Bovendien kan je er ook nog eens de personeelskost en omzet aan koppelen. Kortom, een volledig dashboard waar je blind op kan varen. Het helpt me enorm bij het onder de loep nemen van zaken en bij mijn advies.

Bovendien zorgt Growzer voor een helder overzicht en structuur, twee aspecten waar een chef nood aan heeft. De tool is makkelijk bruikbaar en iedereen kan meevolgen. De chef, de eventuele zaakvoerder, tot degene die de bestellingen moet doen. Zo is er gelijk een overzicht voor iedereen, wat makkelijker communiceert en een perfecte opvolging mogelijk maakt.

“Een chef wint per dag al snel 1,5 uur aan tijd bij het bestellen”

Welke voordelen zie je nog?
Wouter: Niet alleen kan je door Growzer meer omzet genereren en de kosten onder controle houden, je werkt ook efficiënter. Online bestellen gaat met een druk op de knop, je wint dus heel wat tijd. Reken maar eens uit: als je chef dit manueel na zijn shift moet doen, is deze er al snel 1,5 uur mee bezig, los van de fouten die hij/zij uit vermoeidheid maakt. Door online te bestellen wint je chef 1,5 uur, wat jou aardig scheelt in personeelskost en waardoor hij/zij beter uitgerust is. Waarom zou je het niet doen?

Hulp nodig of heb je nog een vraag?

Wij helpen je graag verder! Onze supportmail wordt 24/7 opgevolgd. Onze helpdesk is beschikbaar tijdens onderstaande uren:

Van ma tot vrij van 8u tot 22u
za en zo van 10u tot 18u

Stuur ons een email of bel ons nu

Probeer Growzer gratis en vrijblijvend uit.

Ontdek de troeven