Minder drank verspillen in je bar? Zo pak je het aan!

Wist je dat maar liefst 20% van elk biervat verloren gaat? Hoewel een beetje verlies per keer niet veel lijkt, begint het na een tijdje aardig op te tellen. Reken maar eens uit wat je aan marge laat liggen als je telkens 20% verloren laat gaan … Toch zijn er enkele eenvoudige tips om dit verlies terug te brengen. Wij zetten ze even op een rijtje.

1. Het glas
Afwasmiddel tast de smaak van het bier aan, gebruik dus alvast een speciaal afwasmiddel om je glazen te reinigen. Zo voorkom je dat je slecht smakend bier moet wegkieperen. Spoel je glazen ook steeds even met water voor je begint te tappen. Zo schenk je gelijkmatiger en simpelweg beter.

2. Verspil geen schuim
25% van bierschuim bestaat uit bier en mits een goede taptechniek, tap je de perfecte hoeveelheid schuim zonder verspilling. Houd je glas in een hoek van 45° en breng het geleidelijk rechtop wanneer het voor 2/3de vol is. Natuurlijk moeten ook de temperatuur en druk goed zitten bij een nieuw vat. Verder is het ook aangeraden een vat ongeveer 36 uur te laten rusten voor je het aansluit. Tijdig bestellen is dus aangewezen, maar gelukkig helpt Growzer je daarbij. Je geeft je bestellingen immers met enkele klikken door.

3. Houd je medewerkers in de gaten
Als zaakvoerder bewust eens een glaasje bier wegschenken, daar is niet mis mee, maar het mag niet de bedoeling zijn dat je medewerkers aan iedereen gratis bier gaan uitdelen. Een goed kassasysteem en een doorgedreven controle voorkomen dat je op de fles gaat. Ook hier helpt Growzer een handje, aangezien het horeca platform naadloos koppelt met je kassasysteem. Zo heb je een perfect zicht op de werking, ook als je er niet bent.

4. Goed voorraadbeheer
Zorg dat je altijd een goed zicht heb op je voorraad. Je moeten weten welk vat wanneer binnenkomt en ervoor zorgen dat je de oudste vaten het eerst gebruikt. Bier heeft namelijk een beperkte houdbaarheid en je wil er toch niet mee blijven zitten. Zorg dat je opslagplaats schoon is en dat de temperatuur idealiter tussen de 11 en 13 graden Celsius ligt.

5. Laat geautomatiseerde systemen voor je werken
Wist je dat je door Growzer en je kassasysteem te koppelen je heel wat verspilling kan voorkomen? Zeker als je ook nog eens je tapsysteem eraan koppelt, heb je de perfecte tools in handen om kort op de bal te spelen. Je ziet onmiddellijk alle tap-acties, verkopen en exacte hoeveelheden. Verspilling krijgt zo geen enkele kans.

Maar daarnaast zijn er nog enkele voordelen:

  • Je ziet onmiddellijk welke bieren goed verkopen en welke te lang op het vat blijven. De ideale data om je assortiment bij te  sturen.
  • Door te koppelen met een tapsysteem benut je elk vat optimaal en verspil je niets.
  • Eventueel kan het ook lonen om je personeel een incentive te geven als de verspilling wordt teruggedrongen. Belonen is  vaak sterker dan straffen!


Meer weten over de mogelijkheden van Growzer en de koppelingen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Growzer, aan welke systemen dit horeca platform gekoppeld kan worden en waar de winst zit? Contacteer een van onze adviseurs. We komen het met alle plezier vertellen en geven je een gratis demo. Al snel ben je helemaal weg met het platform en maximaliseer je je werking en winst!

Maak een afspraak.

Hulp nodig of heb je nog een vraag?

Wij helpen je graag verder! Onze supportmail wordt 24/7 opgevolgd. Onze helpdesk is beschikbaar tijdens onderstaande uren:

Van ma tot vrij van 8u tot 22u
za en zo van 10u tot 18u

Stuur ons een email of bel ons nu

Probeer Growzer gratis en vrijblijvend uit.

Ontdek de troeven