Data & horeca? Een winnend team!

Meten is weten, data zijn essentieel, … We kunnen nog wel wat slogans opnoemen die het belang van data onderstrepen. We zijn het daar bij Growzer volmondig mee eens, maar we willen wel een kleine nuance aanbrengen. De juiste, slimme data zijn noodzakelijk in de horeca. Als horecaondernemer ben je immers geen data-analist en heb je niet de tijd om door een massa cijfertjes te ploegen. Wij helpen je alvast een handje op weg.

Werking optimaliseren, winst maximaliseren

Ons uitgangspunt vat het eigenlijk mooi samen. Op basis van cijfers gaan we onze werking optimaliseren, met als doel onze winst te maximaliseren. We willen immers toch wat verdienen aan onze horecaza(a)k(en), nee? Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van handige dashboards en tools, waar je in één oogopslag de belangrijkste cijfers en data kan vinden. Daar willen we natuurlijk met Growzer in uitblinken.

Enkele belangrijke zaken die je moet weten

Een horecazaak runnen zonder de juiste gegevens is al blind lopen door een mijnenveld. Als succesvolle horecaondernemer heb je echt wel antwoorden nodig op vragen als:

  • Wat geeft de gemiddelde gast uit?
  • Wat kost een gerecht mij en wat brengt mij dat op?
  • Hoe zit het op dit moment met mijn voorraad?
  • Wat is mijn personeelskost, wanneer en is dit wel optimaal?

We kunnen nog wel even doorgaan. Het goede nieuws? Met het Growzer dashboard krijg je een antwoord op heel wat van deze vragen. Zeker als je het ook nog eens gaat koppelen aan andere tools zoals je kassa, je boekhouding en ga zo maar door. Op elk moment weet je de stand van zaken betreffende je voorraad, kan je online bestellen bij leveranciers en heb je zicht op je kosten.

4 rapporten met een onmiddellijke impact op je zaak

We haalden het al eerder aan, er is een overvloed aan data. Je laten bijstaan is dus niet verkeerd. Het gaat er immers om de juiste data te verzamelen. Met de onderstaande 4 rapporten kom je alvast een heel eind:

● Omzetrapport
Misschien wel het belangrijkste: wat doe je omzet? Je kent onmiddellijk je totale en gemiddelde omzet, weet hoeveel klanten er zijn gepasseerd en weet gelijk wat voor omzet zorgt en wat niet.

● Productrapport
Welke gerechten, dranken, … worden het meest besteld en wat levert het je op. 
Weet je dit dan kan je spelen met de prijzen van je snelle lopers en misschien het dode gewicht uit je kaart halen. Bovendien weet je zo perfect wat je moet inkopen.

● Personeelsgegevens
Hoeveel personeel heb je wanneer, wat kosten ze en wat is de return die er tegenover staat? In één oogopslag wil je het rendement en de opbrengsten van je werknemers kunnen zien. Je kan je de werkdruk inschatten, gaan schuiven met medewerkers en zien wie er uitmuntend presteert.

● Periodieke rapporten 
Met een periodiek rapport krijg je zicht op een iets langere periode en kijk je verder dan de waan van de dag. Wat is de impact van het weer, de weekends, wegenwerken, … Je leert externe factoren beter inschatten en erop inspelen.

Wat vinden je klanten van je zaak

Naast het bovenstaande lijkt het ons ook uitermate interessant om te weten wat de klanten vinden van je zaak, zij bepalen immers het succes. Ook hier zijn tegenwoordig handige tools voor. Onmiddellijke inzichten zonder dat je ontelbare websites moet afschuimen. Neem zeker eens een kijkje naar de tool van AreTheyHappy. Op één centrale plaats kan je daar alle reviews op de sociale media consulteren en lezen hoe je klanten je beoordelen. Maar dat is maar één mogelijkheid, Growzer koppelt immers met heel wat systemen:

Aapi 
Met de Aapi van Horeca Focus heb je steeds een perfect zicht op je (personeelskosten en hoe je ze inzet. Je weet meteen aan welke gerechten je verdient, welke je geld kosten en wie van je medewerkers optimaal presteert.

Lightspeed
Lightspeed biedt het state-of-the-art kassasysteem voor de horeca. Nog beter nieuws? Je schiet alles uit de kassa rechtstreeks in Growzer. Zo krijgt u een 360° zicht op je zaak. 

FoodDESK

Deze tool biedt de totaaloplossing voor alles wat met allergenendeclaratie en voedselveiligheid (HACCP) te maken heeft. Wettelijk in orde in een mum van tijd.

Quality Guard
Geen papier, geen opzoekwerk en toch volledige in orde met de voedselveiligheid, allergenen en voedingswaarden. Super simpel!

Yuki
Hét online boekhoudplatform die je cijfers overzichtelijk maakt en gelijk koppelt met Growzer? Dat is Yuki. Op een gezonde manier en snelle manier je business sturen.

Trivec
De blackbox naadloos geïntegreerd in je zaak en alle cijfertjes netjes in Growzer!

UnTILL 
Dit kassasysteem voor en door de horeca koppelt snel en makkelijk met Growzer. Ken gelijk je inkomsten en ga ermee aan de slag.

Onderschat trouwens ook het belang van goed stockbeheer niet en reken maar je tijdswinst maar uit wanneer je je bestellingsproces kan optimaliseren en automatiseren.

Vraag vandaag nog je gratis demo aan

Wil je als horecaondernemer op een eenvoudige, gebruiksvriendelijke en efficiënte manier met je data aan de slag? Maak dan zeker eens een afspraak met Growzer. Onze adviseurs zijn doorwinterde professionals die weten hoe het er in een horecazaak aan toe gaat. Vraag je gratis demo aan, laat je adviseren en probeer het eens. Je zal al snel versteld staan van de impact op je zaak!

Hulp nodig of heb je nog een vraag?

Wij helpen je graag verder! Onze supportmail wordt 24/7 opgevolgd. Onze helpdesk is beschikbaar tijdens onderstaande uren:

Van ma tot vrij van 8u tot 22u
za en zo van 10u tot 18u

Stuur ons een email of bel ons nu

Probeer Growzer gratis en vrijblijvend uit.

Ontdek de troeven