4 digitale trends waar consumenten op zitten te wachten

Ben je een digitale voorloper of kijk je de kat uit de boom? Vast staat dat technologie ook het horecalandschap ingrijpend gaat veranderen. Consumenten bezitten immers quasi allemaal een smartphone en dat toestel willen ze ook in jouw zaak gebruiken. Maar ook je eigen kassa en horeca platform wordt steeds intelligenter. Wij gingen alvast op zoek naar 4 trends die ook jouw horecazaak op zijn kop gaan zetten. Je houdt er maar beter rekening mee.

Mobiel bestellen
Je klanten zitten toch continu op hun smartphone te tokkelen, dus waarom zouden ze niet mobiel bestellen? Misschien ook nog wel een manier om de (personeels)kosten te drukken? Al moet je natuurlijk wel beleving en service blijven bieden, een hele uitdaging. Cijfers geven aan dat tegen 2020 al 10% van de bestellingen mobiel zullen gebeuren. Misschien loopt het in jouw zaak zo’n vaart niet, maar het is een ontwikkeling die in de gaten te houden valt.

Gezichtsherkenning en 3D
Bij het binnenkomen van een klant gelijk een volledige klantenhistoriek doorkrijgen? Toekomstmuziek? Het kan al! Gezichtsherkenning en 3D mogen dan nog in hun kinderschoenen staan, er wordt aan gewerkt. De mogelijkheden? Een service op maat, suggesties die écht bij de klant passen en geen nood meer aan een olifantengeheugen, al blijft dat ongetwijfeld een troef. Lust je klant geen limoncello als afzakkertje? Dat weet jij al op voorhand!

Augmented Reality
Van vandaag op morgen gaat niet iedereen met een VR-bril aan je bar komen zitten, maar wie weet ooit … Virtual en augmented reality bieden in elk geval geweldige mogelijkheden. Je legt als het ware een laag over de werkelijkheid. Een klant die je wijnkaart in handen krijgt en seconden later tussen de wijnranken staat, het zou zomaar kunnen. Extra beleving in een handomdraai! De mogelijkheden zijn onbeperkt en creatieve bedrijven zullen hier ongetwijfeld op inspelen.

Artificiële intelligentie
Wist je dat in een recent onderzoek maar liefst 50% van de ondervraagden hebben aangegeven de voorkeur te geven aan gezichtsherkenning in plaats van het bovenhalen van hun klantenkaart. Machine learning is zo een ander hip woord dat zijn weg gaat vinden naar jouw bar en restaurant. Jouw systemen leren en weten welke producten je moet voorstellen op een bepaald tijdstip, wanneer je een happy hour moet lanceren of wanneer je promo moet voeren. Ze helpen je tijdig te herinneren aan het feit dat je moet bestellen en geven aan wanneer je marge onder druk komt te staan.

Hulp nodig of heb je nog een vraag?

Wij helpen je graag verder! Onze supportmail wordt 24/7 opgevolgd. Onze helpdesk is beschikbaar tijdens onderstaande uren:

Van ma tot vrij van 8u tot 22u
za en zo van 10u tot 18u

Stuur ons een email of bel ons nu

Probeer Growzer gratis en vrijblijvend uit.

Ontdek de troeven