Pizza Beppe & Growzer: samen groeien!

In Nederland is Pizza Beppe een fenomeen. Wat iets meer dan een jaar geleden begon met 1 restaurant, groeide ondertussen uit tot een succesvolle keten met 3 vestigingen in Amsterdam en 3 in Utrecht. En dat is slechts het begin … Wij spraken met Laurens Leeuwis, 1 van de 3 eigenaren over de groei, de toekomstplannen én de samenwerking met Growzer. 

Onmiddellijk professioneel runnen 

Net iets langer dan een jaar geleden werd Pizza Beppe boven het doopvont gehouden. “We zijn inderdaad nog een jong bedrijf, maar voor ons was het wel duidelijk dat we in het eerste jaar 6 vestigingen wilden in Amsterdam en Utrecht. Die steden liggen niet al te ver uit elkaar, wat het voor ons logistiek makkelijker maakt en waardoor er personeel uitgewisseld kan worden. Dat hebben we alvast gerealiseerd”, lacht Laurens. “Maar we kijken natuurlijk al verder.”

Stroomlijnen van de inkoop 

Het fast casual dining concept, waarbij ze als enige in Amsterdam beschikken over het certificaat van de Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN), een garantie op kwaliteit,  kende alvast een blitzstart en maakte al snel naam in Nederland. “Vanaf het begin af besloten we de zaken conceptueel en professioneel aan te pakken. Het inkoopproces wilde we daarbij gelijk stroomlijnen. In die optiek bekeken we niet enkel Growzer, maar ook enkele andere oplossingen. Stuk voor stuk hadden ze sterke punten, maar ook telkens wat negatieve aspecten. We zochten naar een oplossing met een vaste contactpersoon, makkelijk bruikbaar en regionale marktkennis. Dat vonden we bij Growzer. Bij deze partner vonden we alle noodzakelijke functionaliteiten zonder al te veel toeters en bellen en we vielen ook voor de persoonlijke aanpak van Frank, Sony en Romeo. Zij begrijpen de markt en denken proactief mee.”

Verder evolueren in automatisatie en integratie 

Momenteel gebruiken ze bij Pizza Beppe voornamelijk de online bestelmodule. “De koppeling met ons kassasysteem van Lightspeed werkt perfect en het online bestellen is een fluitje van een cent. Hierin willen we nog evolueren. Momenteel geven we de bestellingen nog manueel met een druk op de knop door, maar we naar een situatie dat er onder een bepaalde minimumvoorraad, automatisch een bestelling vertrekt. Bij Growzer zijn ze ook nog groeiende en willen ze inspelen op zulke zaken. Maatwerk is er nog mogelijk. Ook de rapportages die uit het pakket komen zijn handig om te benchmarken en onze 6 zaken te monitoren. Zo weten we meteen waar er zich probleempjes voordien en waar er bijgestuurd dient te worden”, geeft Laurens mee. 

Nieuwe zaken op komst 

Het managen van de 6 zaken vormt een uitdaging, maar daar gaat het niet bij blijven. “We krijgen heel wat aanvragen tot franchising en die bekijken we zorgvuldig. Locatie is voor ons key, maar dat er nog zaken gaan bijkomen, dat staat vast. Ook andere steden in Nederland zijn interessant en we sluiten ook België niet uit. Ook daar zien we potentieel. Als we een goed pand vinden dat aan onze criteria voldoet happen we toe, terwijl we in België eerder met een local hero zullen werken die de markt kent.”

Growzer beheerst de essentie

Dat Growzer mee zal volgen staat vast. “We zijn tevreden van de werking, de koppeling en bekijken momenteel ook hoe we al onze verschillende systemen beter met elkaar kunnen integreren. Momenteel is Lightspeed bij ons leidend, maar we beschikken nog over teveel dashboards en gefragmenteerde gegevens, ongetwijfeld kan Growzer ook daar een rol in spelen. Dat Growzer op korte tijd tot een waardevolle tool is uitgegroeid staat als een paal boven water. Er zijn meer complete pakketten op de markt, maar de vele toeters en bellen, maken het dan vaak te complex. Waarom moet je een Porsche hebben als je met je BMW ook overal op een vlotte, comfortabele en efficiënte manier geraakt”, besluit Laurens.

Hulp nodig of heb je nog een vraag?

Wij helpen je graag verder! Onze supportmail wordt 24/7 opgevolgd. Onze helpdesk is beschikbaar tijdens onderstaande uren:

Van ma tot vrij van 8u tot 22u
za en zo van 10u tot 18u

Stuur ons een email of bel ons nu

Probeer Growzer gratis en vrijblijvend uit.

Ontdek de troeven