Olivier Honoré ging van frituur naar foodconcept

Met frituren, foodtrucks, een tapwagen en het Vanallier Premium Belgian Fries – concept timmert Olivier Honoré stevig aan de weg. Wat tot voor een paar jaar nog bestond uit één frituur in West-Vlaanderen, is ondertussen uitgegroeid tot een concept  met 4 vestigingen waarbij de aardappel centraal staat en de weg naar de toekomst resoluut is ingeslagen.

Van frituur naar foodconcept in enkele jaren tijd, een mooie beweging. “Zelf heb ik 7 jaar ervaring op gedaan in een groep van bowlingcentra in Frankrijk. Ik was daar verantwoordelijk als horeca manager en leerde er de kneepjes van het vak. Zo’n 5 jaar geleden besloot ik mee in de zaak van de familie te stappen, maar dan wel met de bedoeling om van één frituur naar een totaalconcept te evolueren. Die evolutie leek me simpelweg noodzakelijk om een toekomst uit te bouwen”, blikt Olivier terug. 

Bijkomende zaken openen 

Ondertussen groeide de groep uit tot 4 succesvolle zaken in West-Vlaanderen en is het einde nog niet in zicht. “We hebben een foodconcept rondom de aardappel uitgebouwd en dat is onze core business. In ons concept zijn nu 100 zitplaatsen, kan er geaperitiefd worden en ga zo maar verder. We zorgen voor een toegankelijk concept, dat financieel voor iedereen haalbaar is en toch een leuke belevenis is voor de gast. Ondertussen kijken we zowel in West-Vlaanderen als in Oost-Vlaanderen uit naar geschikte locaties om ons concept verder uit te rollen. Omdat we resoluut kiezen voor A-locaties, verloopt de zoektocht wat moeizamer.”

Na 9 openingsdagen in de maand augustus ’19 halen we veel beter resultaten dan vroeger! Over efficiëntie gesproken!

Evaluatie op basis van cijfers 

Toen Olivier in 2013 startte koos hij vanaf dag 1 resoluut voor de geregistreerde kassa. “Een bank wil groei en mooie balansen zien, als je wil groeien moet je cijfers kunnen voorleggen, dus voor mij was de geregistreerde kassa een evidentie. Bovendien geloof ik heilig in automatiseren. Als je zelf niet elke dag aanwezig kunt zijn in je zaken, is je kassa en een digitaal dashboard onontbeerlijk om je zaken te kunnen aansturen. Continu volg ik de cijfers op, maar we zitten met elke zaak ook op maandelijkse basis samen om de cijfers te evalueren, bij te sturen en de medewerkers te sturen. Bij ons worden ze geëvalueerd op basis van de cijfers, dat is helder en duidelijk”, werpt Olivier een blik op de manier van werken. 

Growzer biedt een enorme Return On Investment

Olivier besloot dik 6 maanden geleden ook om voor Growzer te kiezen. “Voordien zat alles in Excel, maar dat werd al snel onoverzichtelijk. Het werkte, maar we hadden het gevoel dat we een heel aantal zaken toch niet aan het meten waren. We werken nu al een tijdje met Growzer en dat probleem is van de baan. Ik stop er veel tijd in, maar de return aan data en inzichten is immens. Ik heb continu de vinger aan de pols en door de koppeling met de kassa zie ik de evolutie van het zakencijfer en kan ik snel bijsturen. Verder is er ook nog een koppeling voorzien met een online planningstool, waardoor we ook het personeel efficiënt kunnen inplannen.”

Cijfers en data zijn de toekomst van de horeca als je het aan Olivier vraagt. “Zonder cijfers hadden we nooit van 2 naar 20 medewerkers kunnen gaan. Data zijn essentieel om te sturen en ik heb het gevoel dat we daarmee in het koppeloton zitten. Backoffice kunnen we nog een aantal stappen zetten, maar die zitten in de pijplijn”, besluit Olivier. 

Zelf de voordelen van Growzer ontdekken? 

Getriggerd door het verhaal van Olivier en de voordelen van Growzer ontdekken? Contacteer ons en we vertellen je er graag alles over. 

Hulp nodig of heb je nog een vraag?

Wij helpen je graag verder! Onze supportmail wordt 24/7 opgevolgd. Onze helpdesk is beschikbaar tijdens onderstaande uren:

Van ma tot vrij van 8u tot 22u
za en zo van 10u tot 18u

Stuur ons een email of bel ons nu

Probeer Growzer gratis en vrijblijvend uit.

Ontdek de troeven