Growzer introduceert artificiële intelligentie & spraakbesturing in de horeca

Het Horeca Management Platform Growzer bleef het voorbije jaar stevig doorgroeien. Ondertussen werken heel wat horecaprofessionals met het platform, geven ze er automatisch hun bestellingen mee door, berekenen ze hun foodcost en houden ze een overzicht op alle belangrijke parameters van hun za(a)k(en). Recent pakte Growzer uit met 2 nieuwe innovaties. Zo werd er artificiële intelligentie aan het platform toegevoegd en kunnen nog ook bestellingen met spraaktechnologie doorgegeven worden. 

Artificiële intelligentie zorgt voor accuratere beslissingen 

Dat Growzer continu moet blijven innoveren staat voor Managing Director Frank De Meulder als een paal boven water. “Het leven van de horecaondernemer makkelijker én rendabeler maken, is steeds ons uitgangspunt. Het toevoegen van A.I. aan ons platform, kadert hier perfect in. Ons platform gaat immers op basis van historische cijfers, bestellingen ,omzetten en ga zo maar door forecasts maken naar de toekomst toe. Zo schakelen we een groot stuk buikgevoel uit, kunnen er accurater bestellingen geplaatst worden en krijgt de zaakvoerder alle tools in handen om gefundeerde beslissingen te nemen. Dit is slechts een eerste stap op het vlak van ondersteunende intelligentie, die aan ons platform wordt toegevoegd. De komende maanden staan en er nog heel wat bijkomende toepassingen op het programma”, geeft Frank mee. 

Bestellingen doorgeven met de stem 

Dat spraakbesturing in de lift zit en dat bijvoorbeeld Google en Amazon hier zwaar op inzetten, is duidelijk. Ook Growzer springt op de trein en ziet er de meerwaarde voor de horecaondernemer van in. “Als de technologie het toelaat en ondertussen op punt staat, waarom zouden we dan geen spraaktechnologie introduceren bij bestellingen?”, zegt Frank. “Reken maar dat de persoon die de bestellingen doorgeeft, nog heel wat bijkomende tijd bespaart als hij/zij dit gewoon kan opsommen en ons platform dit vervolgens in een bestelbon giet en doorstuurt naar de geprefereerde leverancier. Er wordt rekening gehouden met de bestelhistoriek. Zo komt er nog amper manueel werk bij kijken en winnen we weer heel wat tijd, tijd die ondernemer nuttiger kan gebruiken of het personeel toelaat sneller af te sluiten”, besluit Frank. 

Deze features worden geïntegreerd in het platform en zorgen voor een bijkomende toegevoegde waarde; Ze worden toegevoegd zonder meerkost en opgenomen in de vaste maandelijkse abonnementsprijs van Growzer. Ondertussen telt het platform ook al tientallen integraties met andere partners als Lightspeed, Aapi, … die zorgen voor een compleet dashboard voor de horecaondernemer. 

Meer weten? 

Meer weten over deze nieuwe mogelijkheden en de werking van Growzer? Geef ons een seintje: We komen met plezier de mogelijkheden demonstreren!

Hulp nodig of heb je nog een vraag?

Wij helpen je graag verder! Onze supportmail wordt 24/7 opgevolgd. Onze helpdesk is beschikbaar tijdens onderstaande uren:

Van ma tot vrij van 8u tot 22u
za en zo van 10u tot 18u

Stuur ons een email of bel ons nu

Probeer Growzer gratis en vrijblijvend uit.

Ontdek de troeven