Jean sur Mer lanceert eerste duurzame grijze garnaalkroket zonder bewaarmiddelen

De kroketten van Jean Sur Mer mogen dan legendarisch zijn, ze worden dat nog een tikkeltje meer. In samenwerking met Solt – 4 Nederlandse garnalenvissers uit Zoutkamp – lanceert JSM de eerste duurzame garnaalkroket zonder bewaarmiddelen. 

Bij JSM worden al langer de bewaarmiddelen gemeden en wordt er enkel gewerkt met MSC-gecertificeerde vis en garnalen. “De garnalen van Solt zijn de enige op de markt zonder bewaarmiddelen”, geeft Jan Kegels van Jean sur Mer aan. “Het geeft ze een unieke textuur en een uitzonderlijke smaak. De kroket bestaat bovendien uit maar liefst 46% garnalen. Beter zal je ze niet vinden”, lacht Jan.

Duurzaamheid troef

Hoewel nergens ter wereld meer garnalen worden gegeten dan in België, is de kwaliteit vaak pover. “Heel wat garnalen gaan naar Marokko om gepeld te worden en keren dan terug. Bij Solt pakken ze dat anders aan; Ze gaan er voor duurzame vangst, verwerking én transport. Alle garnalen worden in Nederland gepeld en we zijn bij JSM dan ook fier hiermee te kunnen samenwerken.”

De Rolls Royce onder de garnaalkroketten

Het gaat trouwens om een exclusieve samenwerking. “De kwaliteit van de SOLT-garnaal in combinatie met ons uniek authentiek recept zorgt voor een bom van smaak – de smaak van onze grijze garnaal”, vertelt Jan Kegels. Beide merken behaalden het MSC-keurmerk, wat betekent dat hun visproducten afkomstig zijn van duurzame visserij. Peter Vlyminck van Jean sur Mer: “Als we deze en volgende generaties nog willen laten genieten van het lekkers uit onze Noordzee, moeten we met zijn allen meer bewust omgaan met wat we eten. Daarom houden we onze producten puur. De duurzame vis in onze kibbeling, fish & chips en crispy fish fingers bestaat uit 100% filet. Onze producten bevatten geen kunstmatige aroma’s of smaakversterkers, hebben een laag zoutgehalte en dragen het MSC-keurmerk. Bovendien werken we met kartonnen verpakkingen. Voor producten die toch om een plastic verpakking vragen, ontwikkelden we een duurzame zak gemaakt van Green PE dat volledig recycleerbaar is. Dit is uniek in de viswereld. Zo willen we helpen om de Noordzee en onze oceanen gezond te houden.”

Rendabele garnaalkroketten

Duurzame garnaalkroketten zijn mooi, maar het moet natuurlijk ook levensvatbaar zijn. Bij Growzer wordt er al langer samengewerkt met Jean sur Mer. De foodcost, marges en verkoopprijzen zijn dan ook allemaal netjes berekend en onderbouwd. Zo kan een duurzaam verhaal ook perfect financieel rendabel zijn. Beschouw het gerust als een win-win en de kracht van het partnership.

Zelf meer weten?  

Meer weten over dit verhaal of wens te bekijken of jouw duurzaam verhaal ook rendabel uitgewerkt kan worden? We analyseren het graag samen met jou.

Hulp nodig of heb je nog een vraag?

Wij helpen je graag verder! Onze supportmail wordt 24/7 opgevolgd. Onze helpdesk is beschikbaar tijdens onderstaande uren:

Van ma tot vrij van 8u tot 22u
za en zo van 10u tot 18u

Stuur ons een email of bel ons nu

Probeer Growzer gratis en vrijblijvend uit.

Ontdek de troeven