CRAFTAILS klaar om de horeca te veroveren

Wat doe je als je als 3 ervaren cocktailshakers van wereldklasse een gat in de (cocktail)markt ziet en dat niet alleen in België, maar internationaal? Erin springen natuurlijk en dat is exact wat Yannick Draeyers, Naushad Rahamat en Sofian Vlaminck met CRAFTAILS doen. Wij spraken met Yannick over de ambitie en het potentieel van deze start-up die klaar is om het horecalandschap te veroveren. 

Yannick, kan je jezelf misschien even voorstellen? 

Als bartender kennen de mensen mij waarschijnlijk als één van de gezichten van Cocktails at Nine, waar ik ook medevennoot was en ondertussen al zo’n 5 jaar aan de slag. Vandaag de dag vind je me minder achter de bar, maar houden wij ons meer bezig met consultancy en was ik samen met mijn collega’s de afgelopen maanden druk bezig met het opzetten van onze nieuwe onderneming. Het is tijd om aan een nieuw verhaal te beginnen schrijven en met CRAFTAILS hebben we daar een duidelijke visie over. 

En welk concreet pijnpunt in de horeca willen jullie concreet oplossen? 

In de loop der jaren hebben we gemerkt dat er in heel wat horecazaken en op events wel cocktails op de kaart staan, maar dat het consistent houden van de kwaliteit en het snel bereiden een probleem vormt. Daar komt nog bij dat je zelfs voor een beperkt assortiment cocktails best wel wat moet investeren in de bar en personeel en de vraag is dan nog maar hoeveel cocktails je verkoopt per dag of maand. Met dat probleem zijn we aan de slag gegaan en daar hebben we een kwalitatieve en baanbrekende oplossing voor uitgedokterd. 

Vertel … 

Binnenkort lanceren we het nieuwe label CRAFTAILS. Een nieuw productengamma waarmee we zowel op het complete HoReCa segment als events en cateraars mikken. Al deze partijen kunnen we een ruim assortiment voorgeprepareerde topcocktails leveren. Dit doen we met een unieke branding en met alle mogelijke benodigdheden om deze cocktails mooi te presenteren en ter plekke af te werken. Noem ons een one-stop-shop voor iedereen dat met cocktails wil beginnen. We leveren onze recepten in vacuumzakken, zodat ze een lange bewaartermijn hebben. Bovendien zorgen voor een opleiding en geven we onze tips en tricks mee om de cocktails optimaal te bereiden. Als professionele bartenders leiden we onze klanten een dag op, helpen we bij het samenstellen van de kaart en letten we zelfs op details als de rietjes. Zo hoeft het ook in een regulier horecazaak niet bij een gin-tonic te blijven. 

Klinkt geweldig en wat is jullie ambitie? 

Eerst en vooral willen we horeca aan goede cocktails helpen. We geven al langer opleidingen, maar we merken dat we sowieso op die manier maar een beperkt publiek bereiken. Met CRAFTAILS willen we dat opentrekken en de kwaliteit van cocktails, ook in horecazaken waar ze niet prominent aanwezig zijn, verhogen. In eerste instantie mikken we op België, maar ons concept is ook perfect schaalbaar naar het buitenland. Alle 3 de zaakvoerders hebben hun sporen in de sector al verdiend en we denken dan ook snel te kunnen groeien. 

En waarom moet de horecauitbater jullie CRAFTAILS in huis halen? 

We hebben nu al een ruim assortiment vacuümverpakte cocktails, maar we blijven met nieuwe recepturen uitpakken. Wij zorgen voor kwalitatieve cocktails met uitstraling én met een mooie marge en dit zonder dure en tijdrovende mise en place. Bovendien vergt onze oplossing minder investeringen en ben je zeker van een geweldige totaalbeleving. We zorgen ook voor dat iedereen in staat is een lekkere cocktail te bereiden zonder dure opleidingen of bijkomende medewerkers. Tot slot vallen de zakken ook makkelijk te stockeren en kan er in kleine hoeveelheden aangekocht worden. Waarom zou je het niet proberen? 

Dat zijn argumenten zat! Alvast veel succes heren met jullie geweldig smakelijke en goed uitziende producten en branding. Ongetwijfeld veroveren jullie de horeca stormenderhand!

Cocktails at Nine rekent op Growzer

Hoewel Yannick nu wat afstand neemt van de functie als barman in Cocktails at Nine, introduceerde hij er een tijd geleden wel Growzer. “We bestellen online met het systeem, berekenen de kostprijs van onze cocktailrecepturen en baseren er onze prijszetting op. We kunnen ook gelijk de kassa’s maken met het kasboek en koppelen met ons kassasysteem LightSpeed. Door gebruik te maken van Growzer moet ik zelf veel minder tellen, win ik een heleboel tijd en werkt alles een stuk efficiënter. Dit wat zeker belangrijk is als je zoals ons meerdere projecten moet beheren.”

Hulp nodig of heb je nog een vraag?

Wij helpen je graag verder! Onze supportmail wordt 24/7 opgevolgd. Onze helpdesk is beschikbaar tijdens onderstaande uren:

Van ma tot vrij van 8u tot 22u
za en zo van 10u tot 18u

Stuur ons een email of bel ons nu

Probeer Growzer gratis en vrijblijvend uit.

Ontdek de troeven